Hansson missade finalen

TT-SPORT

Simning. Sophie Hansson missade finalen i 50 meter bröstsim i kortbane-VM i Windsor, Kanada.

– Det är irriterande när man känner att man är i så bra form men bara inte får ut något av det, säger hon.

18-åriga Hansson hade 15:e tid i semifinalen med 30,70, nästan sex tiondelar över sitt personliga rekord och 37 hundradelar från en finalplats. Hon var den enda svensk som hade tagit sig till semifinal efter försöken, där hon simmade på 30,52.

– Jag är jättebesviken, jag hade hoppats på mycket bättre. Jag hade hur bra känsla i morse som helst, jag hade skitbra känsla nu på eftermiddagen på insimmet, och jag känner att jag har snabbare tider i kroppen. Man blir besviken när man kommer upp och ser tiderna, sade Hansson, OS-simmare i somras.

Den svenska truppen består till stora delar av nya, unga simmare. I stjärnornas frånvaro - däribland Sarah Sjöström - finns åtta VM-debutanter.

Hemmanationen Kanada svarade för en ovanlig blunder i damernas lagkapp 4x100 meter fritt. Till publikens förtjusning gick laget i mål som tvåa - men en stund senare diskades laget för att ha simmat i fel ordning.

– Det här är inte tjejernas fel. De simmade i den ordning som de blivit tillsagda, men det var inte i den ordning som vi hade anmält laget, sade chefstränaren John Atkinson till Toronto Star.

USA vann före Italien och Nederländerna.

TT