Fourcade lika vass som vanligt

TT-SPORT

Skidskytte. Martin Fourcade har vunnit världscupen i skidskytte fem säsonger i följd - men han är inte mätt.

Fransmannen vann den individuella premiären i Östersund och var nära tre minuter före bästa svensk, Fredrik Lindström.

Det gick som det brukar när herråkarna stakade i gång det individuella skidskytteprogrammet. Fransmannen Martin Fourcade vann distanstävlingen över 20 kilometer i Östersund, hans 50:e seger i världscupen.

Fourcade bommade två skott när det blåste som mest men var säker i övrigt och hade bra fart under skidorna. Han vann till slut med 29,5 sekunder tillgodo på norrmannen Johannes Thingnes Bø, som missade två skott när han besökte skjutvallen för fjärde och sista gången.

– Jag var ganska självsäker inför tävlingen men det blåste en hel del och då kan vad som helst hända. Det här var den bästa starten jag kunde önska mig, sade Fourcade till SVT.

Den 28-årige fransmannen vann VM-guld 2013, OS-guld 2014 och VM-guld igen 2015 på just 20 kilometer.

Fredrik Lindström blev bäste svensk på nionde plats, med tre bommar i skyttet. Han var 2.44 efter Fourcade och hade 1.20 upp till prispallen, där vitryssen Vladimir Tjepelin lade beslag på den sista platsen.

– Jag gjorde inget topplopp men det fanns helt okej med krafter. Det är en bit upp till Fourcade men ändå, med en lite bättre dag så.., sade Lindström.

TT