NBA skjuter på träningsstart en vecka

Av: TT

Publicerad:
I slutet av nästa vecka kan en del NBA-spelare få börja träna igen. Arkivbild.
Foto: AJ MAST/AP/TT
I slutet av nästa vecka kan en del NBA-spelare få börja träna igen. Arkivbild.

Nordamerikanska basketligan NBA meddelar att man tidigast den 8 maj kan inleda processen att få i gång ligan igen. Tidigare har beskedet varit att träning skulle kunna påbörjas redan den här veckan – den 1 maj.

Enligt ett uttalande ska vissa av lagens anläggningar öppna för frivillig träning från och med nästa fredag i de delstater där man börjar lätta på restriktionerna som har införts för att begränsa spridingen av coronaviruset. NBA poängterar att det datumet kan komma att skjutas på igen och att man följer utvecklingen. De lag i delstater som fortsatt har hårda restriktioner uppmanar ligan att hitta alternativa sätt att träna på.

Öppningen kommer dock med restriktioner – bland annat får max fyra spelare befinna sig i samma hall samtidigt, huvud- eller assisterande tränare får inte vara på plats och bara individuell träning tillåts.

NBA ställde in allt ligaspel den 11 mars efter det att en spelare i Utah Jazz hade bekräftats vara virussmittad. Veckan därpå tvingades lagen att stänga sina träningsanläggningar.

Slutspelet i NBA skulle ha startat 18 april och finalspelet skulle ha inletts den 4 juni.

Publicerad: