Ymer chanslös – Djokovic vann stort

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Mikael Ymer var chanslös och förlorade stort i mötet med världsettan Novak Djokovic.
Foto: Alessandra Tarantino
Mikael Ymer var chanslös och förlorade stort i mötet med världsettan Novak Djokovic.

Mardrömslotten följdes av ett snabbt respass ur Franska mästerskapen.

Mikael Ymer var chanslös och förlorade i raka set mot världsettan Novak Djokovic, 0–6, 2–6, 3–6.

– Förr eller senare kommer jag att kunna plocka ut positiva grejer från den här matchen, säger han.

"Jag hoppas att det blir en bra upplevelse och en bra mätare för var man står."

Det var Mikael Ymers reaktion efter att ha lottats att möta världsettan Novak Djokovic i första omgången av grandslam-turneringen Franska mästerskapen.

För den svenske 80:e rankade 22-åringen blev matchen på centercourten dock ingen vidare upplevelse.

Den elva år äldre serbiske världsettan dominerade, vann i raka set och såg till att Ymer fick ett tidigt respass ur turneringen i Paris.

"Tufft"

– Det var väldigt tufft. Jag förväntade mig det också, för det brukar var så för mig när jag möter väldigt duktiga spelare. Efter första set var det lite… puh, nu har vi det gjort, låt oss se hur det känns och hur man kan komma in i matchen, säger Ymer.

– Men man lär sig mycket av att spela mot sådana här spelare.

TT: Vad tar du med dig från mötet med världsettan?

– Det kommer att ta lite tid för att veta exakt. Men jag har några grejer som jag fick känna på och som jag ska försöka implementera i mitt eget spel.

Ymer tappade tre servegame i första set och 22 minuter senare hade Djokovic enkelt vunnit med 6–0.

I andra vann svensken första gamet, bröt till 2–2 och stod sedan för matchens slag då han skickade tillbaka Djokovics lobb mellan sina egna ben och vann poängen till 30–30.

Ymer log stort efter slaget och Djokovic applåderade – men serben vann gamet, gick upp till en 4–2-ledning och tog hem andra set med 6–2.

– Det var lite sjukt. Det var en chock. Jag trodde inte alls den skulle gå in. Det var en kul grej att lyckas med ett sådant slag – som jag knappt får in på träning – på en av världens största arenor, säger Ymer.

Djokovic:

– Det var ett fantastiskt slag, säger han i Dplays sändning.

"En av de bästa"

Tredje set var något jämnare men Djokovic vann till slut med 6–3, och säkrade därmed avancemang efter bara tre spelade set.

– Han är ung och en av de bästa från den yngre generationen. Vi kommer att få se mycket av honom i framtiden, det är jag säker på, säger Djokovic.

Franska mästerskapen brukar normalt spelas i månadsskiftet maj-juni i ett försommarvarmt Paris. Men när pandemin stoppade all idrott var arrangörerna snabba att flytta tävlingen till september-oktober.

För Novak Djokovic – som till en början spelade med en värmande undertröja under pikétröjan – väntar Ricardas Berankis, Litauen, i andra omgången.

Publicerad: