Finsk EM-yra – tusentals firade i Helsingfors

TT

Publicerad 2021-06-13

Målskytten Joel Pohjanpalo och straffräddaren Lukas Hradecky efter Finlands 1-0-seger mot Danmark på Parken i Köpenhamn.

Tusentals supportrar samlades på Salutorget i Helsingfors för att fira Finlands historiska premiärseger mot Danmark i fotbolls-EM, enligt Svenska Yle.

Det var ingen vanlig fotbollsmatch som spelades på Parken i Köpenhamn under lördagskvällen. Efter EM-evenemangets tragisk vändning och långa paus i samband med att danske mittfältsstjärnan Christian Eriksen fallit ihop i slutet av första halvlek och fått livräddande hjärtvård tog Finland en överraskande och historisk 1–0-seger.

På Salutorget i Helsingfors firade tusentals finländska supportar segern ända inpå söndagens småtimmar, enligt Svenska Yle.

Anfallaren Joel Pohjanpalo, som nickade in matchens enda mål i den 59:e minuten, och Slovakienfödde målvakten Lukas Hradecky, som räddade en straff, var hjältarna bakom Finlands första seger, i sin första match, i ett fotbollsmästerskap på herrsidan. Före EM-kvalificeringen i november 2019 hade landslaget misslyckades i 32 kval till EM och VM, enligt BBC.