TT-Sport

Murray skadade Sundström

TT-SPORT

Stockholm. Tillbaka efter en avstängning i NHL-ishockeyn åkte Douglas Murray på matchstraff efter att ha sänkt NY Islanders Johan Sundström. Nu riskerar Murray ny avstängning.

– Han vände sig i sista sekunden så jag vet inte vad jag hade kunnat göra, säger han till expressen.se.

Montreal-backen, som just avtjänat tre matchers avstängning, sänkte landsmannen Johan Sundström i New York Islanders så illa att Sundström fördes till sjukhus med en befarad hjärnskakning.

– Han mår efter omständigheterna bra, säger lagkamraten Anders Nilsson till expressen.se.

Murray säger att han inte tror på en ny avstängning.

– Jag vet inte vad jag kunnat göra annorlunda. Blir jag avstängd för det här vet jag inte om jag ska spela hockey, säger han.

Ytterligare en svensk fördes till sjukhus efter en NHL-match - Ottawas Mika Zibanejad. I den tredje perioden i matchen mot New Jersey (2-1 till Ottawa) klev han av med en okänd skada. Coachen Paul Mac Lean sade efter matchen att det var en ren försiktighetsåtgärd som svensken fördes till sjukhus och Zibanejad säger senare till aftonbladet.se:

– Allt är lugnt nu.

Henrik Lundqvist och New York Rangers besegrade Buffalo, 2-1. Segern innebär att Rangers säkrade fördelen av hemmaplan - i anrika Madison Square Garden - i den första rundan av NHL-slutspelet.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport