Varli ordnade Djurgårdens SM-guld

Malmö. Tränaren Lars Jedheim ville ha ett straffavgörande - det fick han inte.

Ranja Varli ville avgöra finalen mot Kais Mora innan dess och sköt i förlängningen guldet till Djurgården, som vann med 6-5 i Malmö Arena.

Finalen i Malmö Arena inför 8 839 åskådare mellan landets två bästa innebandyklubbar Kais Mora och Djurgården blev en riktig nagelbitare. Kais Mora tog visserligen ledningen redan efter 3.46 genom Malin Andréason, men det var Djurgården som dominerade de två första perioderna. Poängdrottningen Emelie Lindström (104 poäng inför finalen) fixade kvitteringen innan pausvilan och en bit in på den andra perioden hade Djurgården ryckt till sig en 3-1-ledning.

Målen sänkte dock inte Kais Mora. Andréasons andra mål för dagen betydde reducering och 2.24 in på den tredje perioden vaknade skyttedrottningen Anna Wijk till och sprätte in kvitteringen fram till 3-3.

Lagen gjorde sedan varsitt mål innan Kais Mora såg ut att koppla ett guldgrepp. Djurgårdens Moa Tschöp passade rakt i gapet på Kais Mora-backen Silvana Nötzli, som stänkte in 5-4 till dalkullorna. Men Tschöp tog revansch på sig själv och med 1.42 kvar att spela satte hon målet som tog finalen till förlängning.

Och 5.57 in i förlängningen satte Ranja Varli målet som gav Djurgårdens andra SM-guld.

– Jag missade fler chanser men att få sätta den här avgörande bollen... Så jäkla skönt. Helt ofattbart, sade guldhjälten till TV4.

TT

Publisert: