Blixt på väg mot skräll i Masters

Augusta, Georgia. Henrik Stenson blir inte den förste svenske herrspelaren att vinna en majortitel i golf - i vart fall inte redan i helgen.

För Jonas Blixt ser det otroligt mycket bättre ut.

Mastersdebutanten ligger trea, ett enda slag från ledningen.

Jonas Blixt går ut i näst sista boll på söndagseftermiddagen lokal tid, och har bara Bubba Watson och Jordan Speith framför sig.

Avståndet upp är dessutom bara ett enda slag, efter att Blixt kommit in på en 71:a, och sammanlagt ligger på fyra slag under par.

– Det känns kanon. Visst kunde jag ha satt några puttar till, men det är ju sånt här man spelar för. Att kunna vara med i toppen av en major inför sista dagen. Coolt, säger han.

"Kommer bli farlig"

Spelmässigt var det riktigt bra.

Hade han inte ställt till det med ett par besök i vattenhinder så hade dagen slutat ännu bättre.

– Jag spelade bra första nio, om jag tänker efter. Det kändes bra. Mitt puttning fungerade riktigt bra. Och så tog jag en ny driver i dag, den gamla kändes iskall och då är det lika bra att byta. Kommer jag träffa alla fairways i morgon så kommer jag bli farlig.

TT: Hur mycket tittade du på ledartavlorna?

– Ingenting. De var nästan i vägen ibland, de är ju så många. Jag koncentrerade mig mest på att göra birdies. Men visst såg jag att Bubba Watson låg före, men att han samtidigt inte drog i från, sade Blixt.

Bland träden - igen

Värmlänningen var ett tag uppe i ledning, men efter att ha hamnat bland träden - för tredje dagen i rad - på det elfte hålet gick det efterföljande chansningen inte hem, och bollen hamnade i vattnet.

Men tack vare ett par riktigt fina birdieputtar på slutet tog han in på täten, samtidigt som Watson tappade slag, vilket gör att det inför söndagen är fyra spelare inom ett slag.

Världstrean Henrik Stenson är dock inte en av dem.

– Jag spelade okej, men "scorade" helt enkelt inte tillräckligt bra. Jag har inte satt en enda putt på mellan tre och sju meter och då går det inte här. Men jag kommer inte gråta mig till sömns för det, tycker ändå att spelet är helt okej, sade Stenson, som ligger åtta slag från ledningen på en 24:e plats inför avslutningsdagen.

"Ett getingbo där uppe"

Han kommer dock att följa upplösningen med glädje.

– Ja, det känns som ett riktigt getingbo där uppe, där säkert tio man kan vinna. Hoppas Jonas finns med där, just nu verkar det ju så. Hans styrka är ju puttningen, och den är ju extra viktig på en sån här bana.

TT: Om Blixt plötsligt skulle ta den där första efterlängtade svenska herrmajorsegern, hur skulle det kännas då?

– Jag skulle bli den förste som gratulerar. Det funkar liksom inte att trycka ner 100-tals andra spelare om man inte själv spelar bra, jag hoppas snarare att jag kan vara med och fajtas om segern i en majortävling snart igen.

TT:s utsände

Publisert: