Hamrén förstår besvikna spelare

Publicerad:
Uppdaterad:

Stockholm. Suraste svenskarna i helgen: Sebastian Larsson och Branimir Hrgota, som bänkades i EM-kvalmatchen mot Liechtenstein.

Förståeligt, enligt förbundskapten Erik Hamrén, som inte heller är oroad av Zlatan Ibrahimovics skada.

Sebastian Larsson bänkades för första gången på flera år när Sverige slog Liechtenstein med 2-0. Efteråt var mittfältaren öppet besviken över petningen. Detsamma gällde unge anfallaren Branimir Hrgota, som fick starta på bänken medan Johan Elmander, 33 år, spelade från start.

– På 30 år som tränare har jag haft en spelare som när jag sagt att du börjar på bänken sagt att ja, du har helt rätt, sade den svenska förbundskaptenen när han mötte presskåren på måndagsmorgonen.

– När jag tar ut spelare, är alla friska och krya så är det ju tolv stycken som är besvikna. Sen efterfrågar jag att de ska respektera beslutet, och det tycker jag att de gör.

Landslaget splittras nu igen, efter en poäng mot Ryssland (1-1) och tre mot Liechtenstein (2-0). Resultat som Erik Hamrén är nöjd med.

– Vi är nöjda med fyra poäng. Det här är första gången vi testar på det här med så kort (två dagar) mellan matcherna. Och nu ser jag fram emot avslutningen här på hösten.

Nästa utmaning på vägen mot EM i Frankrike för svensk del är mötet med Montenegro på bortaplan i Podgorica 15 november.

Hälskadan stoppade lagkaptenen Zlatan Ibrahimovic från spel både mot Ryssland och Liechtenstein. Men att PSG-anfallaren ännu inte blivit kvitt sina besvär, som han ådrog sig i slutet av september, oroar inte Hamrén.

– Vi har fått lite mer information nu när vi fått ha hand om honom. Nej, jag är inte orolig för det. Han har en skada och den tar tid. Det som är svårt med en sån här skada är att om man har ett benbrott så vet man att det tar ett antal veckor och sen pang, kan du börja träna igen. Det här är en lurigare skada på det sättet.

– Han kommer förhoppningsvis vara klar till Montenegro.

För Hamrén väntar mer spaningsarbete före den matchen.

– Fram tills dess har vi spelare vi vill kika på.

TT

Publicerad: