TT-Sport

VM-chef hoppar in som parkeringsvakt

TT-SPORT

Skidor. Ett dygn kvar till invigningen av skid-VM. Då gör sig VM-chefen Sven von Holst beredd att rycka in som parkeringsvakt.

– Vi har gjort en mobilisering för att hitta fler parkeringsvakter. Då kändes det naturligt att jag och andra i organisationsledningen tar vårt ansvar, säger Sven von Holst.

Den senaste tiden har VM-arrangörerna signalerat att det råder en stor brist på parkeringsvakter. Risken fanns att det påverkade ett en redan skakig trafiksituation negativt. Under ett tag var det aktuellt att införa gratis parkering för att minska risken för trafikstockning.

– Men den senaste helgen har vi gjort en rejäl kraftsamling bland de lokala idrottsklubbarna för att få fler parkeringsvakter. Alla måste hjälpa till. Därför kommer också jag att under en tid vara parkeringsvakt, säger Sven von Holst och rapporterar att parkeringsläget är under kontroll.

Under kontroll

På onsdagen invigs skid-VM i Falun. Det blir en stund med stora känslor för Sven von Holst, som i nästan fem år varit ansvarig för VM-arbetet.

– Visst kommer det att bli känslosamt, samtidigt som jag säkert kommer att tänka: Äntligen har vi kommit hit!

Skid-VM, som redan har sålt 160 000 biljetter, har förvandlat stora delar av Falun till en gigantisk skidarena. Det finns tända och spända funktionärer överallt. Sven von Holst är lugn och håller just nu en ganska låg profil. Förutom funktionen som parkeringsvakt kommer han också att leda organisationsledningen samt ta emot de officiella besökarna som väntas till Falun:

– Det känns som allt är under kontroll. Trafiken kan bli en utmaning, men där ser jag inga problem. Sedan kan det hända saker under de här dagarna, men det tar vi efterhand.

Fokus på bra VM

Debatten kring skid-VM har varit hård i Falun och pågår fortfarande. Många är kritiska och det har Sven von Holst noterat:

– Efter VM kommer ett undersökningsföretag att ta reda på vilka effekter som mästerskapet haft på utvecklingen i regionen. I fyra år har vi marknadsfört staden, regionen och landet. Hur ska det kunna värderas i pengar? Men nu fokuserar vi oss på att göra riktigt bra VM-tävlingar.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport