TT-Sport

Hammarby starkast mot LA Galaxy

TT-SPORT

Fotboll. Stjärnan Robbie Keane styrde sitt LA Galaxy med fast hand.

Men Hammarby besegrade den amerikanska mästaren.

Linus Hallenius blev segerskytt när Hammarby vände 0-1 till 2-1 i träningsmatchen.

Manchester United, Real Madrid och Paris Saint-Germain. LA Galaxy är bara en i raden av stora fotbollsklubbar som de senaste åren insett värdet i att åka till Sverige för lukrativa träningsmatcher. Om det amerikanska mästarlaget nu verkligen bör jämföras med ovan nämna storheter.

Under måndagens drabbning mot Hammarby visade LA Galaxy inte upp något som tyder på att de ens håller allsvensk toppklass. Svensken Stefan Ishizaki, tidigare i AIK och Elfsborg, var visserligen noggrann och aktiv på sin högerkant.

I övrigt handlade det mesta om förre Premier League- och serie A-profilen Robbie Keane. Han är lagets "designated player", vilket betyder att den rikligt belönade irländaren inte omfattas av den amerikanska ligans lönetak.

Parodiskt

Det var emellertid ingen mätt föredetting som släntrade in på Tele2 Arenas konstgräs för att spela av 90 minuters semesterfotboll inför över 10 000 åskådare. Den 34-årige irländaren agerade i stället likt en liten diktator på planen.

Efter en kvarts spel hade Keane hunnit veva sina korta armar i så många frustrerade ordergivningar att han mer framstod som en dirigent än anfallare. Vid en situation i mitten av den första halvleken blev det nästan parodiskt. LA Galaxys målvakt väntade i nästan två minuter med en avspark då han var osäker på vad Robbie Keane vrålade åt honom från den andra planhalvan.

Hallenius avgjorde

Det var också Keane som gav bortalaget ledningen. Hammarbys mittback Thomas Guldborg Christensen råkade i en dråplig situation riva ner Zardes Gyass i straffområdet. Lagkaptenen gjorde inget misstag när han fintade ner Johannes Hopf och bredsidade in 1-0 i "fel" hörn.

Hammarby visade upp ett darrigt försvarsspel i den första halvleken och defensiva ankaret - skadade Johan Persson - saknades tydligt. Erik Israelsson sköt vackert in kvitteringen på volley och efter paus, då LA Galaxy tappade allt, kunde i övrigt bleke Linus Hallenius skarva in segermålet (2-1) efter ett rappt inlägg signerat Kennedy Bakircioglü.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport