Chansningen sprack på sista längden

Publicerad:
Uppdaterad:

Simning. Det var en chansning som höll på att räcka till medalj på 4x200 meter fritt.

Men på sista längden sprack det.

– Vi har verkligen potential inför OS. Det här blir jag peppad av, sade Ida Marko-Varga efter fjärdeplatsen och svenska rekordet 7.50,24.

Det saknades drygt en sekund till medalj.

Marko-Varga, något av elitmotionär i nuläget, gick ut i ledning efter tre sträckor men passerades av segrande USA, tvåan Italien och trean Kina.

Det var en chansning av förbundskaptenen Ulrika Sandmark som inte höll. Hon valde att sätta Sarah Sjöström på första sträckan och Marko-Varga på sista.

Sjöström satte världsårsbästa på startsträckan (1.54,31) och den svenska ledningen höll också efter stark simning från Louise Hansson (1.57,72) och Michelle Coleman (1.57,36).

Marko-Varga, den 29-åriga skånskan, noterade 2.00,85 och satte årsbästa med en halv sekund. Hon tänkte egentligen lägga av när hon blev mamma till nu tvåårige sonen Vincent, men har övertalats att bli en resurs i lagkapp.

Nu vill hon bli mer än så.

– Jag får åka hem och träna så att jag tar mig ner på de tiderna som de andra tjejerna gör. Jag har gjort 1.58 och hade jag gjort det hade vi varit tvåa. Jag är ändå nöjd med min tid, men det känns jättesurt att bli fyra.

Kazan TT:s utsände

Publicerad: