Kritiserat SvFF-beslut kan rivas upp

TT-SPORT

Fotboll. Protesterna mot fria byten i herrarnas division 2 och 3 samt damernas division 1 blev för starka.

Svenska fotbollförbundet har därför beslutat att ha ett nytt representantskapsmöte den 9 januari då man lägger fram ett nytt förslag.

– Tillsammans är vi starka. Jag är självklart glad, men mycket jobb återstår att göra, säger Österlen FF:s tränare Mladen Blagojevic, till Ystads Allehanda.

Han har själv ringt runt till alla division 2-tränare i landet och funnit ett massivt motstånd. Med en lista på 127 klubbar som underlag har han krävt en omprövning av beslutet.

"Det som framförts är att förankringsprocessen runt om i landet inför beslutet inte varit bästa möjliga, och därför ansåg styrelsen att det enda rätta var att ta en fördjupad diskussion i frågan, att föra fram ett alternativt förslag och kalla Representantskapet på nytt i den här enskilda frågan", säger förbundsordföranden Karl-Erik Nilsson i ett pressmeddelande.

Fotbollförbundets nya förslag är att antal byten ska utökas från tre till fem i herrarnas division 2 och 3 samt damernas division 1. Regeländringen ska utvärderas under säsongen 2018.

Det omtvistade beslutet togs vid det ordinarie representantskapsmötet den 1 december.

TT