Rakell tvåmålsskytt: "Det var skönt"

Publicerad 2017-02-23

Ishockey. Efter fem matcher utan mål slog Rickard Rakell till två gånger om när Anaheim besegrade Boston med 5-3 i NHL-ishockeyn.

– Skönt att få sätta dit några puckar, säger han till Expressen.

Rakell har gjort 24 mål på 51 matcher och är lagets bäste målskytt. Extra skönt var det för honom att få göra mål efter måltorkan på fem matcher.

– Jag har inte haft turen med mig ett tag, men bestämde mig för att bara kämpa vidare. Nu fick jag utdelning, så det var skönt, säger han.

– Mest glad är jag över att vår kedja fick lite utdelning, jag tycker att vi har skapat en massa chanser under de senaste matcherna men inte riktigt fått till det.

Med ett mål och en assist såg Nicklas Bäckström till att Washington blev ett vinnande lag igen, efter två raka förluster.

Dessutom klev han upp på fjärde plats i NHL-ishockeyns poängliga med sina 63 poäng, fem bakom ledande Connor McDavid, Edmonton.

Målet var hans 18:e för säsongen.

– De senaste matcherna har jag inte skjutit så mycket. Men det satsade jag på nu, att skjuta mer och skapa mer chanser, säger Bäckström till Washington Post.

Washington vann med 4-1 över Philadelphia.

Edmonton slog Florida med 4-3 på bortais, med ett mål av Klefbom. Edmonton har nu vunnit fyra av de fem senaste matcherna.

TT

Följ ämnen i artikeln