TT-Sport

Medalj igen till Brodin

TT-SPORT

Stockholm. Det är Lisa Larsen som är VM-aktuell. Men det är Hanna Brodin som tar medaljer i junior-VM.

Faluntjejen följde upp sprintsilvret i JVM med ett brons i skiathlon på tisdagen.

Hanna Brodin är liksom Lisa Larsen 18 år och en stor talang i längdskidor. De senaste dagarna har Larsen uppmärksammats mest tack vare förbundskaptenerna Joakim Abrahamssons och Magnus Ingessons intresse för henne som ett eventuellt namn till senior-VM.

– Jag har inte hört av Jocke och Magnus. Men jag bara njuter av det här och tycker det är underbart roligt, säger Hanna Brodin i mobilen till TT efter sitt brons.

Lisa Larsen gjorde på tisdagen sin första start i JVM och kom på nionde plats. Förutom Brodin hade hon ytterligare en svenska före sig, Emma Wikén på åttonde plats.

– Det är Lisa Larsen vi har pratat med. Men vi har sagt att det är resultaten från junior-VM vi ska avvakta innan vi tar ut den sjunde VM-damen, säger Magnus Ingesson.

En anledning till att Larsen mer haft förbundskaptenernas ögon på sig än Brodin är att det är i fristil man vill ha komplettering på damsidan i VM. Och Larsen har gjort bäst resultat i fria stilen.

– Vi vet att Brodin är väldigt bra i klassisk sprint och att hon är allround. Men att hon skulle gå så här bra i skiathlon var en överraskning, säger Ingesson.

Det är dock norskan Ingvild Flugstad Östberg som övertygar mest i JVM. Hon vann skiathlon och tog därmed sitt andra guld. Tvåa kom finländskan Krista Lahtenmäki.

Flugstad Östberg är en av tre norska damjuniorer som är uttagna till senior-VM i Liberec i slutet av februari.

Hanna Brodin från Falun var nöjd med att komma trea i loppet med 5 kilometer klassisk åkning och 5 kilometer fristil.

– Det gick precis som jag ville ha det på klassiska. Det var norskan som drog och då kunde man bara ligga bakom och åka med. Jag fick bita i ordentligt på sista varvet och jag hade hela upploppet kvar när tvåan gick i mål.

På torsdag väntar 5 kilometer fristil.

– Jag har som mål att vara bland de tre bästa i alla lopp. Jag tycker jag är lika bra i skejt och klassiskt.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport