TT-Sport

Enström nätade för Atlanta

TT-SPORT

Stockholm. Tobias Enström gjorde sitt andra mål för säsongen när hans Atlanta hemmabesegrade Colorado med 4-3 i NHL-ishockeyn.

Enström, som gör sin andra säsong i NHL och Atlanta, öppnade målskyttet med att följa upp en kontring i numerärt underläge.

– Jag såg att vi kunde få ett tre-mot-två-överläge så jag stack. Jag fick en väldigt bra passning från Eric Perrin, säger Enström till Atlanta Journal-Constitution.

Enström, som landslagsdebuterade för inte mindre än två år sedan, är den svensk som hittills under säsongen samlat ihop näst mest istid. Han toppas endast av Detroits lagkapten Nicklas Lidström, båda svenskarna placerar sig på ligans topp-20-lista över speltid.

Vancouver förlorade med 0-3 borta mot Montreal och lagets slutspelsplats är långt ifrån säker. Vancouver jagas av fem lag inom tre poängs avstånd, två av dessa sex lag kommer att missa slutspelet.

Några av de andra som är inblandade i streckdramatiken i Western conference är Columbus och Dallas med tre respektive fyra svenskar vardera. De svenskar som inte tar sig till slutspel kommer vara tillgängliga för spel med Tre Kronor i VM som spelas i Zürich med start den 24 april.

Nicklas Bäckström gjorde 1-0 för Washington mot Philadelphia, och Alexander Ovetjkin utökade till 2-0. Men Washington föll ändå, med 2-4.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport