Serbiens målvakt tror på Sverige

TT-SPORT

Handboll. Serbien spelar utan sina största stjärnor, men har ändå vunnit två raka matcher i handbolls-EM.

Trots det lägger de allt favorittryck på Sverige inför gruppavslutningen.

– Sverige har ett lag som kan ta medalj, säger målvakten Marija Colic.

Det har inte gått mer än tre år sedan Serbien tog ett VM-silver på hemmaplan, men mycket har hunnit hända sedan dess. Lagets världsstjärnor som Andrea Lekic och Sanja Damnjanovic har slutat i landslaget för att de inte kom överens med den förra förbundskaptenen, och både i EM 2014 och VM 2015 slutade Serbien på 15:e plats.

Nu har tidigare stormålvakten Dragica Duric tagit över som förbundskapten, men stjärnorna är inte tillbaka.

Satsar mot Tokyo

– De hade problem och hittade inte någon lösning på det. Jag vill inte uttala mig för jag vet inte vad som hände, säger högersexan och lagkaptenen Katarina Krpez Slezak, som var med 2013 och själv aldrig tvekat om en fortsättning i landslaget.

– När de inte vill ha mig längre tackar jag för mig, men till dess ställer jag upp varje gång de ringer för jag gillar att spela för mitt land.

Trots stjärnfallet har Serbien imponerat hittills i EM i Sverige och har vunnit både mot Slovenien och Spanien, även om kvaliteten på insatserna har varierat.

– I första matchen spelade vi knappt försvarsspel. I den andra hade vi snarare problem i anfallet, men försvaret var så bra, säger målvakten Colic.

– Jag tycker att det är normalt, det här laget är väldigt ungt. Vi har inte mycket erfarenhet. Men det här är ett fyraårsprojekt, vi vill vara redo för OS i Tokyo 2020. Det här är bara första steget.

Behöver seger

Serbien behöver ändå vinna över Sverige för att få med sig maximala fyra poäng till mellanrundan i Göteborg. Colic tonar gärna ner förväntningarna inför torsdagens match.

– Sverige är ett riktigt bra lag, jag tycker mycket om att titta på när de spelar handboll. Men vi är Serbien, allt är möjligt.

TT