Norge till EM-semi - Ryssland utslaget

TT-SPORT

Handboll. Efter 24-23 mot Ungern är Norges handbollsdamer klara för semifinal i EM. Flera tongivande norskor vilade stora delar av matchen, men stjärnan Nora Mørk fick komma in igen i slutet och hade stor del i det avgörande rycket från 19-19 till 23-20. Mørk gjorde sex mål på bara tretton minuters speltid.

I målet storspelade samtidigt Kari Aalvik Grimsbø, som dessutom själv hamnade i målprotokollet när hon satte 3-3 i ett tomt ungerskt mål. Det var målvaktens första landslagsmål någonsin och kom i hennes 163:e landskamp.

Norge har vunnit samtliga sex matcher i EM och har säkrat förstaplatsen i gruppen. Laget avslutar gruppspelet i Helsingborg i en betydelselös match mot Tjeckien på onsdagen.

Då möts också Danmark och Rumänien i en helt avgörande match om den andra semifinalplatsen. Danmark skickade ut färska OS-mästarna Ryssland ur turneringen genom att spela 26-26 i tisdagskvällens sena match. Danmark har därmed fem poäng, medan Rumänien har sex poäng efter att tidigare på dagen ha slagit Tjeckien med 30-28.

Danskorna måste alltså vinna den sista matchen, medan rumänskorna klarar sig vidare vid minst oavgjort.

TT-NTB