Bengtsson fixade fest igen mot Luleå

Av:  TT

Anton Bengtsson, mitten, avgjorde Rögles SHL-möte med Luleå. Arkivbild.
Anton Bengtsson, mitten, avgjorde Rögles SHL-möte med Luleå. Arkivbild.

Tre matcher och lika många segrar.

Där har du Rögles facit mot Luleå. För andra gången i följd var det Anton Bengtsson som fixade festen.

– Det kan ha betydelse när slutspelet kommer, säger Bengtsson.

Lördagen bjöd på toppmatch i Catena Arena. I en haltande tabell var det sett till antal inspelade poäng per match ettan mot tvåan.

Det bjöds också på en jämn batalj av slutspelskaraktär när Rögle för tredje gången i följd besegrade konkurrenten från norr.

12.20 var spelade när Éric Gélinas sköt och Oskarshamnslånet Filip Karlsson styrde in sitt första Röglemål för säsongen.

"Min hemmaklubb"

Karlsson inledde sin hockeyresa i just Rögles ungdomsverksamhet och gjorde flera juniorlandskamper innan han A-lagsdebuterade i Hockeyallsvenskan säsongen 2014-15. De senaste åren har han representerat Linköping och Oskarshamn innan han nu lånats hem till ett skadedrabbat Rögle.

– Rögle är min hemmaklubb, det är skönt att få komma hit och hjälpa till lite när de haft skadekris, säger Karlsson som efter matchen intervjuades iförd Oskarshamnsshorts.

– Klubben har utvecklats enormt under de 2,5 år jag varit borta. Det är en helt annan kultur nu.

Den andra perioden kom att kantas av en tackling som Chris DeSousa satte in på Éric Gélinas. Meningarna skiljde sig åt gällande om fem minuter och matchstraff var ett rättvist domslut.

– Jag kan inte förstå det. Möjligtvis att han kunde fått två minuter, säger Luleåtränaren Thomas Berglund.

Det var lånespelarnas eftermiddag i Catena Arena. Tredje perioden var bara 2.45 gammal när Filip Hållander (inlånad från Toronto) kvitterade. Därmed var lagen precis som senaste de möttes (5 januari) lika på 1–1 efter 60 minuter.

Avgjorde i förlängning

Även denna gång var det Rögle som skulle dra det längsta strået. Den 5 januari satte Anton Bengtsson den avgörande straffen – denna gång såg han till att avgöra innan straffläggningen. Vackert framspelad av Daniel Zaar tryckte Bengtsson upp pucken i första krysset.

– Alltid kul att avgöra. Jag vet inte varför det blivit två gånger mot Luleå, men klart att det är kul.

– Klart det kan finnas i huvudet om man får möta dem i slutspelet. Vi brukar spela bra mot dem och det är bra att veta att vi kan slå dem.

För Daniel Zaar innebar assistpoängen hans hundrade i Rögle. De senaste matcherna har Rögle besegrat Luleå med 5–0, 2–1 och 2–1.

Publisert: