AIK sparkar sportchefen: "Behöver förändring"

TT

Publicerad 2022-11-23

Henrik Jurelius. Arkivbild.

Våren 2020 presenterades Henrik Jurelius som ny sportchef för AIK.

Nu får han sparken.

”Vi behöver göra en förändring i ledarskapet”, säger den allsvenska klubbens styrelseordförande Robert Falck.

Manuel Lindberg tar över som tillförordnad sportchef, parallellt med uppdraget som vd/klubbdirektör, fram till klubben rekryterat en permanent ersättare.

På sin hemsida skriver AIK att beslutet grundar sig i en utvärdering av den sportsliga verksamheten och förändringen sker med omedelbar verkan.

”Henrik Jurelius har varit en lojal medarbetare till AIK Fotboll i över tio års tid och hans arbete för klubben ska värderas högt. Vi har nu kommit till läget att vi behöver göra en förändring i ledarskapet av den sportsliga verksamheten för herrlaget och jag vill tacka Henrik för hans insatser för AIK Fotboll och på det sätt han representerat oss under sin långa tid i klubben”, säger styrelseordförande Robert Falck.

Jurelius själv:

”Att få vara en del av utvecklingen av AIK Fotboll från insidan har varit otroligt stimulerande. Jag har älskat varje minut och kommer se tillbaka på tiden med en stor stolthet. Det finns en urkraft i AIK med potential, kompetens och genuin kärlek till klubben. Mycket av grunden är på plats och det ska bli fantastiskt att få följa utvecklingen tillsammans med alla er andra från sidan. Huvudet högt och ryggen rak, väl mött på läktaren 2023”.

AIK slutade femma i allsvenskan den här säsongen, 14 poäng bakom Häcken som vann SM-guld.

Inför kommande säsong heter AIK:s nye chefstränare Andreas Brännström, något klubben presenterade nyligen.