Billborn om beslutet att inte spela Tankovic

Pelle Strandman/TT

Henrik Skiöld/TT

Publicerad 2020-07-27

Muamer Tankovic fanns inte med i Hammarbys trupp mot Örebro. Arkivbild.

Hammarby skakade av sig en rad sämre insatser och gjorde 3–0 på Örebro hemma på Tele2 arena.

Och det utan bland andra Muamer "Mujo" Tankovic.

Med ett utgående kontrakt fick anfallsstjärnan inte ens plats i truppen.

– Det var inga problem för "Mujo", han förstod det. Det var naturligt, säger tränaren Stefan Billborn.

Tankovic har, precis som resten av Hammarby, haft en säsong hittills som inte alls levt upp till förväntningarna efter det framgångsrika fjolåret.

Anfallaren, som fick plats i Janne Andersson landslagstrupp i höstas, har sedan förra säsongen haft siktet inställt på att göra en ny sväng till utlandet.

Men hittills har det inte blivit någon affär.

Utgående kontrakt

Om några dagar går kontraktet ut – och det är osäkert om det finns en framtid i Hammarby för Tankovic. Därför valde Billborn att inte spela anfallaren mot Örebro.

– Jag sade före matchen att "jag tänker inte starta med honom" och då kändes det som att det inte fanns någon anledning att ha med honom på bänken, eftersom han ändå eventuellt försvinner. Han har redan startat alla tio matcher – då blir det nästan så att jag tycker det blir som jobbigast som tränare att säga att han inte ens kommer vara med på bänken. Men han förstod det, säger Billborn.

Billborn igen:

– Jag förutsätter det (att han lämnar), men jag har honom gärna kvar. Då kanske han sitter på bänken nästa match.

"Dags att tänka framåt"

Sportchefen Jesper Jansson och Billborn vara överens om beslutet att inte spela Tankovic.

– Hans kontrakt går ju ut i veckan och nu är det dags att tänka framåt. Men vi har inte stängt några dörrar, vi har en diskussion med "Mujo" hela tiden. Men då får han binda upp sig lite och "committa" lite till till Hammarby. Vi har många flera spelare som vi måste tänka på, på lång sikt.

– Jag tror att "Mujo" gärna spelar i Hammarby om det inte kommer något som klickar helt för honom. Då kan vi få se honom här i höst också.

Följ ämnen i artikeln