Hurtig till Arsenal – köps loss från Juventus

Av:  TT

Lina Hurtig är klar för Arsenal. Arkivbild.
Lina Hurtig är klar för Arsenal. Arkivbild.

Svenska landslagsanfallaren Lina Hurtig lämnar Juventus.

Ny klubbadress: WSL-laget Arsenal.

– När jag hörde hur Arsenal såg på mig som fotbollsspelare så kändes det för intressant för att backa, säger Hurtig till SVT Sport.

Efter två år i italienska Juventus väntar Arsenal för Lina Hurtig. 26-åringen hade kontrakt med Juventus i ytterligare två år men köps nu loss av den engelska klubben.

Hurtigs övergång är också historisk då det är den första riktigt stora övergången från Italien sedan den italienska ligan sedan blev professionell tidigare i år, skriver Expressen.

– Jag har alltid velat spela i England och när det här kom upp var det helt fantastiskt. Det är en bra och tuff liga och många bra spelare, jag tror bara att det kommer öka nu efter sommarens EM också. Jag ser fram emot det så mycket, säger hon till SVT.

Hurtig, som kan spela på flera positioner i anfallet, har fått veta att hon kommer att utgå från en position som vänsterforward. Något hon föredrar.

I Arsenal får hon svenske Jonas Eidevall som tränare och blir lagkamrat med landslagskollegan Stina Blackstenius.

– Lina är en spelare som jag haft ögonen på i väldigt många år. Jag kommer ihåg när hon spelade i Umeå, det var redan 2012. Att jag ska få jobba med henne för första gången nu, tio år senare, det ser jag verkligen fram emot, säger Eidevall.

Arsenal slutade tvåa i WSL (Women's Super League) förra säsongen och gick till kvartsfinal i Champions League.

Förutom Blackstenius spelar även stjärnor som Nederländernas Vivianne Miedema samt de engelska EM-guldhjältarna Beth Mead och Leah Williamson i klubben.

Hurtig var med i den svenska EM-truppen i somras. På 59 landskamper har hon svarat för 19 mål.

Publisert: