Holmgren lämnar Eskilstuna – klar för Lyon

Av:  Anton Johansson/TT

Emma Holmgren räddar en boll under damlandslagets läger på Malta tidigare i år. Arkivbild.
Emma Holmgren räddar en boll under damlandslagets läger på Malta tidigare i år. Arkivbild.

Det blev bara en halv säsong för Emma Holmgren, 24, i damallsvenska Eskilstuna United. Nu går karriären vidare till franska storklubben Lyon.

”Jag är tacksam för min tid i United. Även fast det blev en kortare tid än vad som var tänkt så tar jag med mig massor med erfarenheter. Jag är väldigt glad över möjligheten att få gå till Lyon och att United stöttar mig i det”, säger Holmgren i ett pressmeddelande.

Målvakten kom till Eskilstuna inför säsongen från IK Uppsala och har startat samtliga seriematcher. Totalt har det blivit tio insläppta mål på tolv matcher.

”Som alltid när spelare flyttar finns flera sidor av saken. Lika tråkigt som det här är för oss, lika kul är det för Emma att hon får chansen att gå vidare till den högst rankade klubben i Europa”, säger Eskilstunas sportchef och tränare Magnus Karlsson.

Lyon är en stormakt inom damfotbollen och var länge dominant – både i Europa och i Frankrike. Laget vann franska ligan hela 14 gånger i rad mellan 2007 och 2020. Förra säsongen slutade Lyon tvåa efter efter Paris Saint-Germain.

Klubben vann också Champions League fem gånger i rad innan man förra säsongen åkte ut i kvartsfinal. Även då var det Paris Saint-Germain som blev för svårt.

Från svensk synvinkel är Lyon starkt förknippad med Lotta Schelin som hade flera framgångsrika år i klubben. I laget spelar bland annat norska stjärnan Ada Hegerberg och Frankrikes mittbacksstjärna Wendie Renard.

Publisert: