TT-Sport

Liverpool hemmasvit bruten efter chockförlust

Av: 

TT

Det vill sig inte för Liverpool för tillfället. Mot Burnley förblev den regerande mästaren mållöst – för fjärde matchen i följd.
Det vill sig inte för Liverpool för tillfället. Mot Burnley förblev den regerande mästaren mållöst – för fjärde matchen i följd.

TT-SPORT

Liverpool har förlorat en ligamatch på hemmaplan. Ashley Barnes blev stor hjälte för Burnley när han satte matchens enda mål från straffpunkten.

68 matcher – så lång blev den förlustfria sviten på Anfield för Liverpool i Premier League-fotbollen. I kväll fick de regerande mästarna nämligen se sig besegrade på hemmaplan – för första gången sedan den 23 april 2017 då Crystal Palace vann med 2–1.

Liverpool hade chanser att spräcka nollan, bland annat prickade Divock Origi ribban i slutet av den första halvleken. Men det ville sig inte för Liverpool den här kvällen heller.

Jürgen Klopps lag, som inför omgången fått nöja sig med en poäng i tre av de fem senaste ligamatcherna, såg ut att gå mot ett oavgjort resultat igen. Men i den 83:e minuten rev målvakten Alisson Becker ner gästernas anfallare Ashley Barnes och domaren pekade på straffpunkten. Barnes tog själv hand om straffen och gjorde inget misstag. Liverpool tryckte sedan på för en kvittering, men den kom aldrig.

Liverpool, som faktiskt inte ens har gjort mål i ligan 2021, halkar i och med förlusten ned till fjärde plats i den haltande Premier League-tabellen. Avståndet upp till serieledande Manchester United är nu sex poäng.

Burnley lyfter å sin sida en placering, från 17:e till 16:e.

Publisert: