SM-guld till Söderhamn: "Ren glädje"

TT

Publicerad 2021-05-24

Guldjubel i Söderhamn.

Efter tre högklassiga matcher stod Söderhamns UIF som vinnare mot Halmstad BTK i den tredje och avgörande finalmatchen i bordtennis med 4–2.

Därmed säkrade Söderhamn sitt sjätte SM-guld genom åren.

Det blev Anders Eriksson som fick sätta dit matchbollen, som innebar att guldet var i hamn.

– Ja, jag vet inte vad jag ska säga. Det är ren glädje och belöningen för allt slit under säsongen, säger Anders Eriksson.

Elias Ranefur var den ende i Halmstad BTK som lyckades stå emot spelarna i Söderhamn. Han vann alla sina singlar i alla tre finalmatcherna, men det räckte ändå inte. Det var dessutom hans sista match för Halmstad, då han fortsätter i tyska ligan nästa säsong.

– Det var det enda som var jobbigt vid prisutdelningen, att se Ranefurs tårar. Vi hänger på fritiden och är bästa kompisar sedan många år, säger Anders Eriksson.

Skillnaden mellan Halmstad och Söderhamn var inte bara Anders Eriksson. Jonatan McDonald var kanske den som överraskade mest av alla och vann en singel i alla tre matcherna.

– Jag var inte ordinarie i början av serien men har blivit bättre och bättre och tog chansen när jag fick den, säger Jonatan McDonald.

I första finalmatchen förlorade Söderhamns ankare Viktor Brodd båda sina singlar, men tog gruvlig revansch i de två sista.

­– De hade läst sönder mig inför första mötet. Väl hemma analyserade jag de matcherna och det gav resultat, säger Viktor Brodd.