Stjärnan kan stämma Napoli – efter hånfull video

Karl Sundström/TT

Publicerad 2023-09-27

Osimhen, till höger, i matchen mot Bologna. Arkivbild.

Napoli lade ut en hånfull TikTok-video på när Victor Osimhen missade en straff. Nu rasar stjärnans agent som överväger att vidta rättsliga åtgärder mot klubben.

”Det som hände på Napolis officiella TikTok i dag är inte acceptabelt”, skriver Osimhens agent Roberto Calenda på X, tidigare Twitter.

Det var i den senaste ligamatchen mot Bologna som Osimhen, 24, missade en straff. Senare i matchen blev han också utbytt och visade stort missnöje mot tränaren Rudi Garcia.

På Napolis TikoTok-konto publicerades senare en video från straffmissen med en hånfull röst. Napoli skrev i beskrivningen ”självironi” och raderade videon efter ett tag.

Men videon kan få konsekvenser.

”Det är en allvarlig händelse som orsakar stor skada för spelaren – och som fortsätter på samma sätt som han har behandlats i medierna med fake news den senaste tiden. Vi överväger att vidta rättsliga åtgärder för att skydda Victor”, skriver Calenda.

Osimhen var en av de största stjärnorna när Napoli vann den italienska ligan förra säsongen, klubbens första ligatitel på 33 år. Men denna säsong har börjat desto sämre. Efter fem omgångar är Napoli sjua i tabellen, sju poäng bakom ledande Inter.