Näslund oslagbar – säkrade världscupsegern

Fredrik Andersson/TT

Publicerad 2023-02-16

Svenska skicross-stjärnan Sandra Näslund. Arkivbild.

Det verkar inte gå att stoppa Sandra Näslund.

Den 26-åriga svenska skicross-stjärnan vann sin åttonde raka världscupseger för säsongen – på lika många försök.

Inte nog med det: det var hennes 17:e raka världscupseger – och redan nu har hon säkrat den totala världscupen 2022–2023.

– Jag åker på en väldigt hög nivå och min lägstanivå är väldigt hög, det är alltid roligt att åka. Den här banan är lite lurig för mig men jag är glad över dagens åkning, säger hon i segerintervjun efter ytterligare en utmärk världscuptävling, den här gången i österrikiska Reiteralm.

Överlägsen i kvartsfinalen, överlägsen i semifinalen – och även överlägsen i finalen där hon ohotad passerade mållinjen.

Det återstår tre världscuptävlingar den här säsongen, men i och med torsdagens seger har Näslund redan nu säkrat den totala världscupen 2022–2023.

Senast svenskan inte vann i världscupen var den 14 december 2021, då i schweiziska Arosa.

Redan i förra världscuptävlingen, i Idre, passerade Näslund alpinlegendaren Ingemar Stenmarks notering på 15 raka världscupsegrar. Men först i torsdagens tävling noterades hon även som historisk i Internationella skid- och snowboardförbunds (Fis) historiebok, detta då Fis inte räknade med en lagtävling som Näslund var med och vann förra säsongen.

Helgens världscuptävlingar är de sista före skicross-VM i Georgien, 23–25 februari.

Även i herrklassen blev det blågul seger i form av David Mobärg.