Skadekavalkad inför Franska öppna

Lasse Mannheimer/TT

Publicerad 2024-05-03

Carlos Alcaraz, med den krånglande högerarmen lindad, under en match i Madrids ATP-turnering tidigare i veckan.

Franska mästerskapen i tennis riskerar att bli en stjärnfattig tillställning.

Världstrean Carlos Alcaraz och världsfyran Daniil Medvedev är de senaste topprankade spelarna att drabbas av skador kort före grand slam-turneringen.

Alcaraz hade precis kommit tillbaka efter att ha haft problem med en skada i högerarmen. Men efter onsdagens uttåg i ATP-turneringen i Madrid gjorde sig bekymren påminda igen.

Spanjoren väljer därför att hoppa av Italian Open i Rom nästa vecka, turneringen som är den sista före Franska mästerskapen.

”Jag hade ont efter att ha spelat i Madrid, något slags obehag i armen”, skriver Carlos Alcaraz på X.

Höftproblem stör

Franska mästerskapen avgörs i Paris i månadsskiftet maj–juni och i nuläget är de fyra högst rankade herrspelarna osäkra kort. Världsfyran Daniil Medvedev bröt torsdagens kvartsfinal i Madrid, mot tjecken Jiri Lehecka, efter ett set sedan han fått problem med ena höften.

– Det gick inte att springa och jag är lite osäker på om det var på grund av kramp eller en sträckning, sade ryssen efter matchen, uppger NTB.

– Förhoppningsvis behöver jag bara vila några dagar men vi får nog undersöka det med magnetkamera. Det kan handla om fem dagar eller två veckor, jag har ingen aning.

Djokovic också oklar

Världsettan Novak Djokovic har samtidigt inte spelat sedan semifinalförlusten mot norrmannen Casper Ruud i Monte Carlo i mitten av april. Italienaren Jannik Sinner, tvåa på rankningen, lämnade också återbud till Madrid Open.

Lägg till ikonen Rafael Nadal, som nyligen gjorde comeback efter ett tre månader långt skadeuppehåll. 37-åringen är ohotad etta på Paris-gruset med sina 14 titlar, och vill under sin sista säsong i karriären göra ett ytterligare försök att ta hem Franska mästerskapen.