Guide: Friidrotts-VM måndag

Eugene, TT:s utsände

Publicerad 2022-07-18

Italienare Gianmarco Tamberi skriker ut sin glädje efter att ha delat OS-guldet med Mutaz Essa Barshim från Qatar. Arkivbild.

Två svenska maratonlöpare ger sig ut på Eugenes gator.

Men kanske mest av allt handlar dag fyra av friidrotts-VM om repris från herrarnas höjdhoppsfinal i OS och damernas trestegsfinal.

Vad: Friidrotts-VM, dag fyra.

Var: Eugene, Oregon, USA.

Tidsskillnad: Nio timmar. Det gör att förmiddagspassen mer blir kvällspass när det kommer till svensk tid, och kvällspassen blir nattpass.

Tv: SVT, SVT Play och Radiosporten.

Svenskar: Maratonlöparna Hanna Lindholm och Carolina Wikström ger sig ut klockan 15.15. De kommer inte att vara med i medaljkampen. Några som däremot bör göra det är Ruth Chepngetich, Kenya, Angela Tanui, Kenya, och Gotytom Gebreslase, Etiopien.

Stjärnkollen: Erriyon Knighton, USA, jagar semifinal på 200 meter tillsammans med bland andra kanadensaren och OS-guldmedaljören Andre De Grasse – plus VM-guldmedaljören Fred Kerley från USA. I höjdhoppsfinalen gör är Gianmarco Tamberi, Italien, och Mutaz Essa Barshim, Qatar i gång igen – duon som delade på OS-guldet i Tokyo. Dessutom är Yulimar Rojas, Venezuela, på guldjakt i tresteg.