Nilsson om klubbvalet: "MLS är på uppgång"

Av: 

Joakim Nilsson är klar för S:t Louis i den nordamerikanska proffsligan MLS. Arkivbild
Joakim Nilsson är klar för S:t Louis i den nordamerikanska proffsligan MLS. Arkivbild

Landslagsmittbacken Joakim Nilsson lär starta i Nations League-premiären mot Slovenien.

Han vet också vilken klubb han spelar för framöver.

Nilsson är klar för MLS-klubben S:t Louis.

27-åringen bestämde sig nyligen för att lämna Arminia Bielefeld sedan klubben rasat ur Bundesliga.

En flytt till USA har varit på tapeten ett tag men först nu blev övergången officiell. Nilsson har skrivit ett långtidskontrakt och är knuten till nystartade MLS-klubben S:t Louis till och med 2026.

– Intresset har varit väldigt stort från deras sida vilket har väckt mitt intresse. Det var kanske inte egentligen vad jag hade i plan, men med tanke på att det är en nystartad klubb var det oerhört intressant för mig, säger Nilsson i den mixade zonen efter onsdagens träning på matcharenan Stozice-stadion.

”MLS är på uppgång”

På frågan hur han ser på att gå till MLS i det här skedet av karriären svarar mittbacken:

– Jag ser att MLS är på uppgång. Den (ligan) är väl inte rankad som en av toppligorna än, men man ser att fler och fler stora spelare, inte bara äldre som det kanske var förut, tar steget. Därför tror jag det är en liga på uppgång och jag tror absolut jag kan hämta mer av mig själv som spelare där.

Nilsson är inte heller orolig att valet av ny klubbadress kommer påverka hans landslagsplats.

– Jag hade ett jättebra snack med Janne (Andersson, förbundskapten) innan jag tog det här beslutet. Det handlar hela tiden om att prestera här och där borta, de har koll oavsett var man är. Jag tror nog att han hade velat att jag skulle vara i en av de så kallade toppligorna, men så länge man presterar spelar det inte någon större roll var man spelar.

Europa var aktuellt i höst

Först 2023 kommer Nilsson ansluta till S:t Louis A-lag, innan dess kommer han tillhöra klubbens andralag och ligan som kallas MLS NEXT Pro Team.

TT: Det fanns ingen lösning att spela i Europa i höst?

– Det fanns på tapeten, hade det blivit VM-slutspel hade det blivit mer aktuellt, men nu känner jag att jag vill ha den tiden att acklimatisera mig där, se vad det innebär de första månaderna, få speltid i den ligan. Jag tror det är viktigt för mig att komma väl förberedd och att det inte blir massa stress med flytt.

Sveriges möte med Slovenien har avspark 20.45 på torsdagskvällen.

Publisert: