Rolfö målskytt i Barças finalkross

Av:  Ola Palmström/TT

Landslagsstjärnan Fridolina Rolfö fortsätter att leverera för Barcelona. Arkivbild.
Landslagsstjärnan Fridolina Rolfö fortsätter att leverera för Barcelona. Arkivbild.

Barcelonas fotbollsdamer går som tåget.

Fridolina Rolfö stod för både mål och assist när det spanska storlaget vann med förkrossande 7–0 i supercupfinalen mot Hedvig Lindahls Atlético Madrid.

Två svenskor fick chansen från start i finalmatchen i Madrid. Det skulle bli en lite roligare dag för den ena än för den andra.

Svenska Barcelonastjärnan Fridolina Rolfö gjorde ett av målen i storsegern, och låg bakom ett annat. Samtidigt fick målvaktsveteranen Hedvig Lindahl i motståndarlaget plocka bollen ur nät hela sju gånger.

Det var däremot en norska som verkligen stal rubrikerna. Caroline Graham Hansen stod för ett hattrick, och spelade fram till ytterligare två mål – bland annat Rolfös 4–0.

Hansen slog ett lågt inspel från högerkanten, och den svenska landslagsanfallaren kunde med lätthet trycka in bollen från nära håll i inledningen av andra halvlek.

Barcelona vann ligan, den inhemska cupen samt Champions League förra säsongen och tycks inte ha slagit av på takten i år. Laget har än så länge vunnit samtliga matcher den här säsongen.

Rolfö, som anslöt till klubben i somras, har visat fin form på sistone och stått för tre mål och fyra assist på de fem senaste matcherna.

Publisert: