Elfsborg värvar isländsk landslagsanfallare

TT

Publicerad 2021-08-14

Elfsborgs tränare Jimmy Thelin är nöjd över värvningen. "En spelartyp och karaktär som stämmer väl in i Elfsborgs identitet", säger han till klubbens hemsida.

Sveinn Aron Gudjohnsen, 23, är klar för Elfsborg. Den isländske landslagsanfallaren har skrivit på ett treårskontrakt med klubben.

”Jag är väldigt glad att vara på plats och exalterad över att komma igång. Har känt mig välkommen ända sedan jag kom hit och IF Elfsborg känns som helt rätt steg för mig”, säger han i ett uttalande på Elfsborgs hemsida.

Gudjohnsen inledde fotbollskarriären i Barcelonas akademi. Han har tillhört Serie A-laget Spezia de senaste tre åren, men har haft lånesejourer i Ravenna och danska Odense.

Nu är 23-åringen redo att ta sig an allsvenskan.

”De närmaste målen för mig blir att snabbt komma in i laget, jobba hårt, och sedan förhoppningsvis lyckas jobba mig fram till en plats i startelvan”, säger han.

Anfallaren har onekligen fotboll i blodet. Hans pappa, Eidur Gudjohnsen, har målrekordet i det isländska landslaget. Han representerade bland annat Tottenham, Chelsea och Barcelona under sin karriär.