TT-Sport

Guldduell i Premier League

TT-SPORT

Liverpool. Liverpool har inte vunnit Premier League sedan 1990.

I toppduellen mot Manchester City på söndag ligger ligatiteln i potten.

Tre lag är inblandade i titelkampen i den engelska högstaligan. Men till skillnad mot tvåan Chelsea så har det lag som vinner söndagens drabbning på Anfield Road i Liverpool saken i egna händer.

Liverpool toppar ligan, två poäng före Chelsea och fyra före Manchester City. Det som komplicerar bilden är att City har två matcher mindre spelade än både Liverpool och Chelsea.

Men seger för Liverpool på söndag och gapet till City växer till sju poäng.

– Definitivt den största matchen i min karriär. Att möta Manchester City på Anfield i en toppmatch där båda lagen kämpar om titeln. Det blir inte större, säger Liverpool-backen Jon Flanagan.

– När det gäller ligaguldet är söndagens match en som måste vinnas av båda lagen. Det kan hända mycket i slutspurten, men en seger ger ett enormt lyft för de sista matcherna.

Manchester City är det av lagen som senast vann ligan, i en dramatisk avslutning 2012. Men laget trivs inte på Anfield, där det inte har blivit seger sedan 2003.

Liverpool har nio raka segrar. Laget vill gärna förlänga sviten över de återstående fem matcherna. En behövs definitivt vinnas om ligaguldet ska bli verklighet. Den på söndag.

TT-NTB

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport