Svensk förlust i prestigematchen

Publicerad:
Uppdaterad:

Moskva. Bandylandslaget förlorade med 4-7 mot Ryssland efter en bra första 20 minutersperiod och en direkt svag andra halvlek.

Vad betyder det inför söndagens VM-final?

Troligtvis inte ett dugg.

Det innebär dock att det blir Finland i stället för Kazakstan i lördagens semifinal, men det borde med idrottslogikens hjälp knappast vara ett hinder på vägen mot en ny drömfinal mot Ryssland.

Matchen mot Ryssland vad VM-veckans första riktiga test, och förbundskapten Franco Bergman tar med sig både bra och dåliga saker "hem" till hotellet.

Svenskarna imponerade i matchinledningen med ett högt försvarsspel och bra fart på både skridskor och huvuden. Men rättvisa 2-0 blev till orättvisa 2-2 efter ett par svenska individuella misstag. I andra halvleken klickade försvarsspelet och ryssarna kunde utnyttja luckorna och göra tre snabba mål.

Blixtinkallade Jevgenij Ivanusjkin och Igor Maximov gjorde två mål vardera medan de svenska gjordes av Daniel Berlin, Daniel Mossberg, Patrik Nilsson och Stefan Erixon.

Ryssland visade på bra fart i andra halvleken medan svenskarna såg loja ut.

Sämst dag hade annars den finländske linjemannen.

Först visade han på hörna när det absolut inte var det, sedan tacklade han Daniel Mossberg så att denne ramlade rejält, och bara halvminuten senare stoppade han ett anfall när han åkte i vägen för bollbanan.

Sportsligast var Ryssland som valde att slå bort bollen efter den feldömda hörnan - något som knappast lär hända i söndagens final.

Lördagens semifinaler: Sverige-Finland och Ryssland-Kazakstan.

TT:s utsände

Publicerad: