Linköping vann målsnål utomhusfest

Publicerad:
Uppdaterad:

Jönköping. Lördagens match mellan HV71 och Linköping spelades utomhus i Jönköping.

LHC:s Carl Söderberg blev matchhjälte tack vare matchens enda mål i förlängningen.

Arenans placering på det öppna Elmiafältet strax intill Vättern gjorde den känslig för vind. Men lagom till nedsläpp var förutsättningarna närmast perfekta med uppehåll och vindstilla.

Trots månader av planering snickrades det på den tillfälliga arenan ända in i det sista. De sista delarna kom på plats bara timmar före nedsläpp.

Men publiken på 18 884 personer kom in som planerat och hela evenemanget avlöpte som det skulle. Publiksiffran innebar också rekord för idrott i Jönköping.

Som jippo betraktat blev det en lyckad tillställning. Även själva spelet var helt okej med tanke på förutsättningarna, men det dröjde ända till i slutet av förlängningen innan första målet kom.

Spelarna lyckades inte riktigt bemästra isen, pucken hoppade över klubborna framför mål. Inte förrän i förlängningen kunde Carl Söderberg peta in pucken.

Linköping kom till spel med sex raka förluster. Och just i Jönköping var det längesen östgötarna vann, HV71 hade vunnit de fyra senaste hemmamatcherna mot Linköping inför lördagens möte.

TT

Publicerad: