Fem NHL-spelare till VM-truppen

Publicerad 2012-04-11

Stockholm. KHL-spelarna Tony Mårtensson och Mattias Weinhandl tackar nej till spel i ishockey-VM på grund av skador. Däremot har fem NHL-spelare tackat ja.

Målvakten Jhonas Enroth och forwarden Linus Omark ansluter redan till lägret i Örebro samt matcherna mot Schweiz nästa vecka. Det är oklart när forwarden Loui Eriksson och backen Victor Hedman kommer. Forwarden Gabriel Landskog ansluter till Tre Kronor till turneringen i Tjeckien 23-29 april.

Mikael Backlund, Calle Gunnarsson och Mattias Öhlund har tackat nej till VM-spel på grund av skador. Tobias Enström har tackat nej för att han känner sig trött och sliten.

Sju svenskar är upptagna av AHL-slutspelet och kan inte vara med i VM.

Beskedet om att Weinhandl och Mårtensson inte kommer till VM var tungt för förbundskapten Pär Mårts.

– Det var inget jag hade på känn, så det är tråkigt att de inte kan konkurrera om en plats. Det är bra spelare som gärna fått vara med i den här processen, säger Mårts till TT.

Han kan dock glädja sig åt att Gabriel Landeskog, Loui Eriksson och Victor Hedman tackat ja till VM-spel.

– De är alla tre skickliga spelare. Landeskog har gjort det fantastiskt bra i från sig och spelat både powerplay, boxplay och gjort mycket poäng.

Pär Mårts hoppas på ytterligare förstärkningar av svenskar från NHL, spelare som åker ut i första slutspelsrundan i NHL.

– Jo, så är det. Tanken är att de som åker ut där ska in i konkurrensen. Det lag vi har nu hade fullt sjå med Vitryssland, det duger inte i ett VM.

TT