Svensson om Brækhus: "Pinsamt"

Publicerad 2017-02-23

Boxning. Cecilia Brækhus uteblev från invägningen.

Ett uppträdande som överraskade hennes motståndare.

– På den här nivån är det pinsamt, sade Klara Svensson.

Kvällen före boxningsgalan i Spektrum, Oslo, fick ett oväntat slut. Någon offentlig invägning av huvudmatchen mellan Cecilia Brækhus och Klara Svensson ägde aldrig rum.

Norskan valde helt enkelt att inte dyka upp.

– Jag klagar inte men det känns lite svagt. Att ens motståndare, som för övrigt har skjutit upp matchen en månad, skjuter upp invägningen en timme och som sedan inte ens kommer. Jag har aldrig varit om det här, sade Svensson.

– För mig är det inget problem. Det är mer hon själv som förstör sin egen vinnarimage, sin fasad. Man gör inte så här. Man kommer i tid till grejer. Man beter sig inte som hon gör. Det blev en väldigt märklig situation.

Brækhus ändrade schemat

Svensson, som vägdes in och klarade vikten, säger att hennes sex år äldre motståndare, som har vunnit 29 raka matcher, ändrade schemat kort före invägningen. Meningen var att de skulle vara först upp på vågen, men när svenskan gled in i Spektrum fick hon beskedet att duon skulle upp sist.

– När jag var här var schemat ändrat, vilket jag accepterade, sade hon.

– Sedan hade hon tydligen begärt att få väga in själv, under observation, i något bakre rum.

Är du orolig att hon inte klarar vikten?

– Det vågar jag inte uttala mig om. Vi får vänta och se. Det fanns rykten som har sagt att hon har varit i bastun och kämpat. Om man kollar på vår invägning för 30 dagar sedan så såg man hur hon har vägt. Vi får vänta och se.

– Det enda jag vill är att matchen blir av.

"Stå helt naken"

Är du förvånad över att det har skedde?

– Nej, inte när det kommer till Cecilia Brækhus. Jag har förstått att det är så här hon jobbar.

Någon fara för matchen blev det aldrig. Brækhus ställde sig på vågen, fick ett okej och därmed är hon redo för matchen på fredagskvällen.

– Jag var tvungen att ta av mig alla mina kläder. Jag hade inte lust att göra det inför alla människor, stå helt naken, så jag fick göra det i ett rum där bakom, sade hon.

– Jag har gjort det här så många gånger tidigare och det viktigaste för mig är vad som sker i ringen. Då får vi se vem som är bäst. Jag känner att Klara är lite sur nu, för det här var ju hennes stora ögonblick men för mig var det bara viktigt att klara vikten.

Du är redo att gå matchen?

– Ja, helt klart. Nu kan jag bara fokusera på mina sista justeringar, sade Cecilia Brækhus, som ska försvara sina fem mästarbälten i organisationerna WBA, WBC, WBO, IBF och IBO.

Oslo, TT:s utsände

Följ ämnen i artikeln