TT-Sport

Västerås klart för kvalserien

TT-SPORT

Karlskoga. Formstarka Västerås IK vann borta mot Bofors med 3-1 på onsdagskvällen och kvitterade därmed ut den tredje kvalseriebiljetten.

– Vi har en grym potential. Det här blir spännande, säger allsvenskans poängkung Pär Arlbrandt.

Pär Arlbrandt vet vad han snackar om när det kommer till kvalserier. Med Rögle gick han igenom tre kval - med blygsamt resultat.

– Det har inte gått något vidare hittills. Men, med Västerås känns det lite annorlunda och väldigt spännande. Vi gör mycket mål och kan vi fortsätta ha samma driv i powerplay och boxplay kan det räcka långt, säger Arlbrandt.

Sedan tidigare är Leksand och AIK från allsvenskan och Södertälje från elitserien klara för kvalserien. Det sista elitserielaget som ansluter är i nuläget Rögle.

– Det blir speciellt så klart, jag var trots allt där i över fyra år, säger Arlbrandt.

Västerås avgjorde mötet med Bofors när Stefan Hellkvist satte 3-1 i inledningen av sista perioden. Även Pär Arlbrandt kom med i målprotokollet, hans 28:e fullträff för säsongen.

Västerås har bara en förlust under ordinarie tid efter nyår, men en stark formkurva är inte det viktigaste enligt Arlbrandt.

– Alla lag börjar från noll. I en kvalserie handlar det mycket om att våga spela och inte spänna sig. Det ska bli grymt roligt, säger han.

Samtidigt förlorade enda hotet Almtuna hemma mot Leksand med klara 1-5. Almtuna tog ledningen med 1-0 genom Andreas Paulsson men Elias Granat kvitterade minuten senare för Leksand och sedan var det deras match.

Växjö är klart för playoff efter en grym vändning. Efter två perioder låg Växjö under med 3-1 men tre mål inom knappt tio minuter före Smålandslaget till en knapp seger. Hjältar i slutperioden var Jeremias Augustin, Christian Magnusson och Erik Josefsson som satte segerpucken 1.19 från slutsignalen.

Redan klara serietvåan AIK vände 1-3 till 5-3 i den sista perioden hemma Borås.

I den sista omgången kan Malmö borta mot redan klara seriesegraren Leksand. Troja-Ljungby, som ligger en pinne efter Malmö i jakten på den sista playoff-platsen, har en betydligt enklare uppgift hemma mot Sundsvall.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport