TT-Sport

Tung förlust för Svennis Mexiko

TT-SPORT

Stockholm. Sven-Göran Erikssons motgångar som förbundskapten för Mexiko fortsätter.

Efter 0-2-förlusten mot USA i den nordamerikanska slutspelsgruppen i kvalet till VM 2010, höjs ännu en gång röster för Erikssons avgång.

Förlusten var Mexikos tredje på fyra VM-kvalmatcher. Och precis som efter tidigare förluster höjs kraven på svenskens avgång framför allt från mexikanska medier.

Men Eriksson visade ett stort lugn under presskonferensen:

– Nu är det bara att fortsätta jobba, säger han.

Han är väl medveten om hur svårt Mexiko genom åren haft att slå USA, framför allt på bortaplan. Och lättare lär det inte bli framöver i VM-kvalet.

– Det är inte bara mot USA som Mexiko har dålig statistik. Mot de fem länder som vi möter i kvalet har Mexiko blott vunnit sju av 33 bortamatcher de senaste 52 åren, säger han till Los Angeles Times.

Historien må spöka, men i verkligheten handlar Erikssons bekymmer framför allt om att han får klara sig utan sin storstjärna Rafael Marquez i nästa VM-kvalmatch mot Costa Rica eftersom Marquez blev utvisad mot USA efter en alltför hård tackling mot USA:s målvakt Tim Howard.

Dessutom har Mexiko svårt att göra mål.

– Jag tycker att vi spelade hyfsat. Jag tycker att vi var lika bra som USA, skapade lika många chanser, kanske till och med fler än USA. Skillnaden är att de gjorde mål på sina chanser, säger Sven-Göran Eriksson på presskonferensen.

USA:s båda mål gjordes av Michael Bradley.

USA och Mexiko var på förhand huvudfavoriterna i kvalgruppen där tre av sex lag går direkt till VM medan fyran får kvalspela mot femman i det sydamerikanska kvalet. I de övriga matcherna vann Costa Rica mot Honduras med 2-0 medan El Salvador och Trinidad och Tobago spelade oavgjort, 2-2.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport