Kempe bakom stark vändning

Publicerad:
Uppdaterad:

Jönköping. Underläge med 0-3 i slutet av den andra perioden. Då klev Modos förstakedja fram och vände SHL-matchen borta mot HV71.

– Vi släppte på allt, sade Modo-forwarden Adrian Kempe efter segern med 4-3.

Tillsammans med kedjekamraterna Per-Åge Skröder och hemvändande William Nylander låg Kempe bakom det mesta i den smått otroliga vändningen i Kinnarps Arena på lördagen.

– Jo, det fungerade riktigt bra för oss i dag. Särskilt i den tredje perioden när vi fick bra snurr i deras zon, sade Adrian Kempe.

Efter en mållös förstaperiod gjorde HV tre raka mål i den andra. Christoffer Törngren inledde målskyttet, Kevin Fiala ökade på till 2-0 och kort därefter satte Teemu Laine hemmalagets tredje mål.

– Man tänker inte så mycket mer än att försöka gå in och bara köra. Vi hade ju inget att förlora med en period kvar och vi släppte på allt, sade Adrian Kempe, som efter lagkamraten Niklas Nordgrens reducering i slutet av den andra perioden själv hittade nätet i början av den tredje.

– Det var riktigt skönt och därefter vaknade vi ju ordentligt, sade Kempe om sitt tredje mål för säsongen.

Kempe var också högst delaktig i Modos kvittering minuten kort därefter. Efter ett blixtrande anfall serverade Kempe William Nylander som försökte överlista Gustaf Wesslau i HV-målet. På den efterföljande returen skickade tredjelänken i Modos förstaformation, Per-Åge Skröder, in 3-3-pucken.

– Det var mycket trafik framför deras mål och jag trodde att William skulle sätta den i förstaläget. Men de där målen räknas ju också, sade Skröder om kvitteringen.

Norrmannen gjorde därmed sitt elfte mål för säsongen och är med i toppen av SHL:s skytteliga.

– Det känns som jag har kommit i gång, men det är väldigt lätt att spela med William och Adrian. De gör det jättebra som skapar så mycket ytor, sade han.

HV, som inför lördagens match inte hade förlorat i Kinnarps Arena den här säsongen, tryckte sedan på för en kvittering, men Linus Ullmark i gästernas kasse höll tätt.

– Vi krigade som bara den där i slutet, så det var riktigt skönt att vi kunde hålla ut och vinna. Det var en riktigt stark laginsats, särskilt i den tredje perioden, sade Adrian Kempe, en av spelarna som såg till att bryta HV:s starka hemmafacit.

Marko Kauppinen slog in segermålet.

TT

Publicerad: