TT-Sport

Etta och tvåa i skicross

TT-SPORT

Freestyle. Tvåa i världscuppremiären och trea på VM. I dag fick skicrossåkaren Victor Öhling Norberg kliva högst upp på pallen. Han vann världscuptävlingen i schweiziska Arosa. Och flickvännen Anna Holmlund blev tvåa i sin tävling.

– Det är en fantastisk känsla, säger Öhling Norberg till TT.

Firandet får vänta ett dygn. I morgon väntar nya tävlingar i Arosa.

– Men det blir inte så mycket firande i morgon heller. Vi drar direkt hem till Åre, säger Öhling Norberg i telefon.

Öhling Norberg vann före ryssen Sergej Ridzik, fransmannen Bastien Midol och tysken Daniel Bohnacker.

– Det har varit bra rejs i dag. Jag har åkt bra, säkert, och det var en väldigt rolig bana. Man kunde fajtas och det blev omkörningar, men inga krascher. Och så är det härligt att det blev ett sånt bra väder.

Tappade ledningen

Holmlund ledde damfinalen, men blev slagen av hemmaåkaren Fanny Smith. Svenskan hade fransyskan Ophelie David och norskan Marte Höie Gjefsen bakom sig.

– Det var synd att Anna släppte förstaplatsen, hon gjorde ett jättelitet misstag i sista dubbeln. Jag tror att hon tar det i morgon i stället - hon är väldigt revanschsugen.

Holmlund, som tog OS-brons i fjol efter skadecomebacken, har tidigare den här säsongen varit femma, fyra och tvåa i världscupen.

Är i bra form

Öhling Norberg, kallad Vön, vann världscupen i fjol. Han inledde den här säsongen med en andraplats i Nakiska, Kanada.

– Sen kom jag in i dubbeltävlingen i Frankrike med lite sjukdom och fick inte riktigt chansen att göra det jag ville, säger han om placeringarna 18 och 14 i Val Thorens.

Ett par veckor senare var han frisk och i form och tog brons på VM i Kreischberg.

– Jag är i bra form. Så nu är det bara att åka hem och ladda batterierna och se till att man är så fräsch det bara går till i morgon.

TT 

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport