TT-Sport

Jakten på Jansrud

TT-SPORT

Alpint. Kjetil Jansrud leder både super-G- och störtloppscupen. Men rollen som guldfavorit inför dagens VM-super-G i Beaver Creek tar han bara på sig med viss tvekan.

– Jag får acceptera att folk tycker det, när jag leder båda cuperna, säger norrmannen.

Förra gången det var alpin-VM i Beaver Creek, 1999, tog Lasse Kjus två guld och tre silver. Kjetil André Aamodt tog ett guld och ett brons.

Mycket talar för att Kjetil Jansrud kommer att följa i landsmännens skidspår. Den 29-årige norrmannen har tagit fem världscupsegrar den här säsongen, bland annat en i just Beaver Creek, och har dessutom två andraplatser - bland annat en i Beaver Creek.

Då får man finna sig i att vara utpekad som favorit.

– Jag vet inte om jag är favorit eller inte... Okej, jag kanske är favorit på pappret. Men det ändrar ju inget när jag står på start. Det är en ny tävling, alla börjar på noll på klockan, säger Jansrud.

Bland de jagande finns till exempel italienaren Dominik Paris och österrikarna Matthias Mayer och Hannes Reichelt. Från amerikanskt håll jagar exempelvis veteranen Bode Miller - och dessutom kommer ett stort hot från Jansruds landsman Aksel Lund Svindal, som liksom Miller är tillbaka efter skada.

Tävlingen, som är flyttad från i går då det både snöade och blåste för mycket, börjar dock med en tyst minut till minne av de amerikanska alpintalangerna Ronnie Berlack och Bryce Astle, som omkom i en lavin i Sölden i början av januari.

TT:s utsände

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport