TT-Sport

Alfredsson åkte på matchstraff

TT-SPORT

Philadelphia. Philadelphias tuffa spel fick Daniel Alfredsson att se rött.

Ottawas veterankapten crosscheckade Zac Rinaldo i huvudet och åkte på matchstraff i slutet av Ottawas förlustmatch, 1-2, i NHL.

– Han tar en fruktansvärt onödig tackling, sade Alfredsson om händelsen som fick det att rinna över.

Den 40-årige svenske kaptenen är knappast känd för hårt och ruffigt spel.

Så hans utbrott på Rinaldo i lördagskvällens NHL-match kom något oväntat.

– Det är inte meningen att träffa honom i huvudet. Han böjer sig ned samtidigt. Det är inte så mycket att säga om att jag åker på matchstraff.

TT: Är det ditt första?

– Nej, det har hänt förut, men de går att räkna på ena handens fingrar. Det är väl andra eller tredje gången kanske, sade Alfredsson.

Det kom när 7.30 återstod av mötet med Philadelphia på bortaplan. Zac Rinaldo satte in en tuff tackling på Chris Phillips alldeles vid Ottawabåset.

– Chris står i en utsatt position vid sargen och han kommer snett bakifrån. Jag tycker det är riktigt fult, sade Alfredsson.

Då hade Ottawa, som drabbats hårt av skador - bland annat Erik Karlsson avslitna hälsena - fått backen Mike Lundin skadad i första perioden efter en vårdslös tackling från Philadelphias Harry Zolnierczyk som fick matchstraff.

– Den tacklingen är okej om han håller sig på fötter, men han hoppar ju in den, sade Alfredsson.

Ottawa hade tagit poäng i sex raka matcher - fem segrar och en förlust efter förlängning - men fick raden bruten.

Ottawas Jakob Silfverberg fick dock ett glädjebesked av TT efteråt - att Brynäs besegrat AIK och grejat en slutspelsplats i elitserien.

– Jaså, vann de med 1-0? Då var det något som var positivt i alla fall, skrattade Silfverberg som var Brynäs stora SM-guldhjälte i fjol.

– Två vinster på raken och en vinst mot Linköping i sista matchen - då kan de nog bli heta inför slutspelet. Det ska bli spännande att följa, sade Silfverberg.

TT:s utsände

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport