TT-Sport

Jämn slutstrid i Svenska rallyt

TT-SPORT

Bilsport. Den sista dagens tävlande av det svenska VM-rallyt ser ut att kunna bli en rafflande historia.

Tre förare slåss om slutsegern och det skiljer bara tio sekunder.

Det blev en händelserik rallylördag i de värmländska skogarna.

Andreas Mikkelsen startade dagen i klar ledning, men gjorde ett misstag och tappade tid. Samtidigt började regerande världsmästaren Sebastien Ogier få upp farten. Det jämnade ut ställningen och när dessutom Thierry Neuville bara åkte bättre och bättre ju längre dagen led spetsade tätstriden till sig ordentligt.

Knapp ledning

Och när snöröken lagt sig efter den sista sträckan var det belgiskt i täten. Neuville är i ledningen inför sista dagen, men han kommer att bli ett jagat byte uncder de tre avslutande sträckorna. Norrmannen Andreas Mikkelsen är bara 1,5 sekund efter Neuville och fransmannen Sebastien Ogier är knappt tio sekunder efter ledaren.

– Jag har en bra känsla i bilen och har haft en bra dag som varit väldigt rolig, sade Thierry Neuville till Radiosporten.

Sebastien Ogier liksom finländaren Jari-Matti Latvala klagade över underlaget.

– De historiska bilarna har rivit upp så mycket snö vägen så det är som att köra i en skidbacke, sade Sebastien Ogier.

– Det är mycket snö på vägen och det gör att det är svårt att hitta den snabbaste linjen för oss som kör först, menade Jari-Matti Latvala.

Bakom topptrion har norrmannen Mads Östberg 53,4 sekunder upp till täten.

Solbergs tredje

I WRC2-klassen är det finländskt i toppen genom Jari Ketomaa. Norrmannen Eyvind Brynildsen är tvåa och svenske Fredrik Åhlin trea. En ställning som ser ut att kunna hålla även efter slutsträckorna.

I den historiska klassen - som rönt mycket uppskattning i publikleden - vann norrmannen Petter Solberg för tredje året i rad.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport