TT-Sport

Målryck bakom Skellefteå-seger

TT-SPORT

Ishockey. Ett enormt målryck av Skellefteå i början av den tredje perioden avgjorde mötet med Modo.

Nu vann serieledaren en match som länge var jämn med förkrossande 6-1.

I lagens tidigare möten har Skellefteå vunnit enkelt varenda gång. Den här gången såg det ut att bli annorlunda, åtminstone i två perioder. Sedan satte Skellefteå in högsta växeln och hängde av gästerna.

Modo agerade fram till dess stabilt i sin egen zon med Linus Ullmark i målet som en suverän sista utpost. Formen har pekat uppåt på slutet och Övikslaget hade tagit sju poäng på sina tre senaste matcher, faktiskt tre fler än serieledande Skellefteå som för första gången den här säsongen spelat fyra matcher i rad utan att ta full pott.

Flipperspel till 1-0

Den här gången var det spelmässigt jämnt i två perioder, kanske delvis beroende på att Skellefteå saknade en rad spelare, bland andra avstängda Martin Sevc och Daniel Widing.

Fram till den tredje perioden var matchen inte den lördagsunderhållning publiken hoppats på, det var hafsigt och slarvigt passningsspel från båda hållen. Farten och skridskoåkningen höll inte heller någon högre klass.

Skellefteås 1-0-mål efter 12.05 i den andra perioden var ett typexempel där pucken studsade som i ett flipperspel innan den plötsligt låg framför John Norman, som från liten vinkel kunde skicka in den bakom Modomålvakten. Målet var den formstarke Skellefteåforwardens femte den här säsongen.

Tröstmål av Ahnelöv

I den tredje perioden föll Modo ihop totalt. Målen trillade in i strid ström bakom Linus Ullmark i Modomålet och när Andrew Calof styrde in ett skott från Tim Heed efter 1 227 betydde det 6-0 till Skellefteå. Bland målskyttarna dessförinnan märktes 17-årige Sebastian Olsson som gjorde sitt första SHL-mål när han satte 5-0 bakom Ullmark.

Modos tröstmål gjordes på slutet av Jonas Ahnelöv.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport