TT-Sport

Vancouver vann fjärde raka

TT-SPORT

Stockholm. Vancouver tog sin fjärde raka seger när laget i NHL-ishockeyn natten till fredagen vann med 4-3 över Phoenix på bortaplan. I den senaste matchen var det Mats Sundin som stod i centrum, på torsdagen var det de svenska backarnas tur.

Mattias Öhlund och Alexander Edler satte var sitt tungt slagskott i andra respektive tredje perioden. Henrik Sedin avgjorde sedan genom att raka in en retur i power play vilket innebar slutresultatet 4-3. Laget är obesegrat i februari.

– Det känns bra i laget just nu. Vi gör våra mål och så länge vi är nära de andra lagen har vi en chans på slutspel, säger Henrik Sedin till Vancouver Sun.

Detroit plockade hem ytterligare en seger, mot Minnesota med 4-2, den här gången med ovanligt liten svensk inblandning i poängprotokollet. Mikael Samuelsson gjorde ett mål, assisterad av Niklas Kronwall. Detroit saknade bland andra Tomas Holmström och Johan Franzén.

Oscar Möller gjorde comeback efter den nyckelbensfraktur som han fick under junior-VM i julas. Den 20-årige centern fick dock spela sparsamt i Los Angeles hemmamatch mot Calgary, som Calgary vann med 2-0.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport