Accams fullträff gav första segern

Helsingborg. Tillbaka i någon form av vardag hemma på Olympia tog Helsingborg sin första seger för säsongen.

Med kvarten kvar avgjorde David Accam mötet med Häcken. Till slut blev det 4-2 till Helsingborg.

Två veckor efter dödsmisshandeln av den 43-årige flerbarnspappan och Djurgårdssupportern i samband med den allsvenska premiären spelades det återigen fotboll på Olympia i Helsingborg. Söndagsmötet med Häcken präglades av gemensamma supportertåg och manifestationer mot våldet.

Besked från Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd om hur det blir rent sportsligt med det avbrutna mötet mellan Helsingborg och Djurgården vid ställningen 1-1 väntas på måndagen eller i början av veckan, uppger Aftonbladet.

Den första halvleken inför 6 132 åskådare var mycket händelserik. Mittbacken Loret Sadiku gav hemmalaget ledningen i den sjunde minuten, men en kvart senare hade Häcken vänt till en 2-1-ledning. Först kvitterade Moestafa El Kabir och sedan satte Martin Ericsson tvåan på straff.

Tre minuter senare visades Leonard Zuta ut och med en man mer tog Helsingborg naturligt över spelet. Tio minuter in på andra halvlek föll kvitteringen genom Arnór Smárasson och med kvarten kvar klippte David Accam in 3-2 i det bortre krysset. På tilläggstid kunde inhopparen Elias Andersson sätta 4-2.

TT

Publisert: