Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-28

Jönköping. Julen är över för den här gången - men AIK fortsatte vara givmilda på tisdagen.

HV71 vann enkelt med 8-2 mot det skadedrabbade Stockholmslaget.

AIK saknade åtta ordinarie spelare i tisdagens match mot HV71. Många unga spelare fick ta stort ansvar, och även om de gjorde ett hyggligt försök så räckte det inte långt denna gång.

HV71 var betydligt starkare och vann mycket enkelt. 6-0 efter två perioder blev till slut 8-2 till hemmalaget.

AIK uppträdde för tamt i egen zon, samtidigt som HV71 fick bättre utdelning på sina skott än bortalaget. AIK vann faktiskt skottstatistiken med 38-35.

Matchen var inte mer än 12.40 gammal när AIK tog timeout. Då stod det redan 3-0 till HV71.

I det läget bytte AIK också målvakt. Björn Bjurling lämnade över till Niklas Lundström.

17-årige Lundström fick därmed göra sin första elitseriematch. Han släppte in tre mål och hade några ingripanden där pucken inte var helt under kontroll, men efter omständigheterna gjorde han en klart godkänd debut.

AIK spelade upp sig i tredje perioden och var på väg att putsa till siffrorna, men ett sista ryck med två sena mål gjorde att HV71:s André Petersson och Teemu Laine båda blev tvåmålsskyttar.