Karlsson: Glad att jag inte tappade humöret

TT-SPORT

Ishockey. Den svenske lagkaptenen Erik Karlsson hamnade i centrum när hans Ottawa mötte San Jose i en NHL-match med fula attacker och dramatik.

San Jose vann med 4-3 efter straffläggning.

Karlsson fick ett slag av San Jose-backen Marc-Edouard Vlasic i slutminuten av den andra perioden och låg kvar och vred sig i smärtor.

Strax därefter hoppade Kyle Turris in och på Vlasic, och det hela slutade med 5 minuter för Vlasic och 17 minuter för Turris i utvisningsbåsen, skriver Aftonbladet.

– Jag är nere i hörnet och kämpar, tappar klubban och pucken är borta när han försöker skära upp mig i ansiktet. Jag har tur som tittar ner. Jag anser att det är farligt spel. Han gör det medvetet och jag är glad över att Turris stod upp för mig, säger svensken till Ottawa Sun.

– Jag är glad att jag inte tappade humöret eller gjorde något dumt. Och jag är glad att han inte träffade mig värre.

Tvåa i assistligan

I den tredje perioden crosscheckades San Joses Logan Couture i bakhuvudet av Ottawas Mike Hoffman. Hoffman fick matchstraff.

Matchen gick till straffar, och det var gästerna San Jose som tog extrapoängen.

– Jag tycker att vi spelade bra. Men tyvärr fick vi inte det resultat vi ville, säger Karlsson.

Karlsson svarade för en framspelning. Det var backens 21:a assist under säsongen, vilket räcker till en delad andraplats i NHL:s assistliga. Han toppar Ottawas interna poängliga överlägset.

Hedmans 500:e match

Tampa Bays Victor Hedman har nu nått milstolpen 500 NHL-matcher. Det firade han med tre poäng borta mot Calgary, som Tampa besegrade med 6-3.

Han är den 30:e svenske backen att ha nått 500 matcher.

Hedman passade fram till Brian Boyles båda mål i första perioden och även till Andrej Sustr 4-1-mål i andra.

TT