Dagens namn: Inga, Ingalill

Linköping tog fjärde raka

Publicerad 2017-05-06

Fotboll. Linköping såg ut att tappa poäng för första gången i årets damallsvenska. Men i den 88:e minuten nickade Tove Almqvist in 2-1-målet mot Kristianstad.

– Jätteskönt att ta hem tre poäng till laget, säger hon till Radiosporten.

Fjärde raka segern för det regerande mästarlaget var inte given, trots stor dominans i första halvlek.

Marija Banusic gjorde 1-0 redan i den fjärde minuten. Men i samband med målet skadades hon, sannolikt en fotskada, och byttes ut.

Kristianstad satte större press på Linköping i den andra halvleken och kvitteringen kom i den 68:e minuten genom Amanda Edgren.

Almqvist avgjorde sedan med bara minuter kvar av matchen på en kontring.

– Jätteskönt med tre poäng, det är stor skillnad mot en poäng, säger Almqvist.

– Det blev en match som vi inte riktigt är vana vid, med gräs i stället för konstgräs, och ett spel som vi inte tycker om att spela. De är tuffa i duellspelet och satte press på oss. Det är starkt av oss att tro på det ända in i det sista. Segern satt långt inne, men vi har en vinnarkultur i laget.

LB07 tog första segern

Linköping leder damallsvenskan fem poäng före Göteborg och Eskilstuna, som dock bara spelat tre matcher.

Nykomlingen Limhamn Bunkeflo tog sin allra första allsvenska seger. Den kom i Skånederbyt mot Vittsjö. Mia Persson gjorde segermålet, 3-2, i den 79:e minuten.

I och med segern klättrade LB07 upp på åttonde plats, på samma poäng som Vittsjö.

Chawinga tvåmålsskytt

Kvarnsveden tog också sin första seger för säsongen sedan anfallsstjärnan Tabitha Chawinga gjort 2-1 två minuter in på tilläggstiden.

Det var hennes andra mål för matchen.

Kvarnsveden spelade stora delar av matchen med bara tio spelare. Johanna Axfeldt blev utvisad i den 21:a minuten och Djurgårdens Michaela van den Bulk satte 1-0 på den efterföljande straffen.

Med en halvtimme kvar av matchen sprang anfallsstjärnan i Kvarnsveden, Tabitha Chawinga, förbi hela Djurgårdenförsvaret och slog in kvitteringen.

Kvarnsveden gick upp på nionde plats. Djurgården halkade ner under strecket.